Väder

Hargs Hamn har installerat en vindmätare i hamnen. Den är kopplad till Sjöfartsverkets nationella ViVa-system. ViVa står för vind- och vatteninformation. Sjöfartsverket har drygt 90 väderstationer runt Sveriges kust. Mätstationerna ger direktinformation om vindstyrka, vindriktning, vattenström, sikt och vattennivå.

Hargs Hamns mätare visar endast vindstyrka och vindriktning. Mätaren står strax söder om gamla malmhamnen.

ViVa-uppgifterna hittar du på http://vivadisplay.sjofartsverket.se (klicka på den lilla pilen och välj sedan plats), men det går också att se dem direkt i en "smart mobil" eller på en läsplatta med mobilabonnemang. ViVa finns som en app för smarta mobiltelefoner och läsplattor. Appen finns på App Store för Iphone och Google Play för Android.

I ViVa-systemet går det också att se vinduppgifter från bl.a. Svartklubben, Forsmark, Kapellskär och Eggegrund.

Vattenstånd

Den närmaste mätaren för vattenstånd (vattennivå) finns vid Forsmark. Den går att läsa av med hjälp av ViVa-systemet (se ovan).

Vattenståndet i havet går också se på SMHI:s webbplats (smhi.se). Peka på Väder högst upp på sidan, klicka sedan på Havsvattenstånd under Hav och kust.

Klicka sedan på Forsmark på kartan för att se uppgifter därifrån. Då får man också se ett antal olika prognoser för vattenståndet.

Väderprognos

Sjöräddningssällskapet har tagit fram en app för väderprognoser kallad "Kustväder" som finns att ladda ner på App Store för Iphone och Google Play för Android.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.