Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2015-11-28

Blåsigt och högt vattenstånd

Den närmaste tiden (månadsskiftet november-december) är prognosen att det ska vara blåsigt och komma gott om nederbörd, men också att det ska vara högt vattenstånd. Forsmark, som är den närmaste "prognospunkten", ska ha 40-60 cm över normalt vattenstånd de närmaste dagarna.

Just nu är det kulingvarning, men från SV och S, och då brukar det inte märkas så mycket vid hamnen.

Det är inte många som har båtarna kvar i sjön nu, det är bara några få båtar kvar vid bryggorna.

-------

Årsmöte och motioner

Årsmöte för Hargshamns Båtklubb kommer att hållas 10 februari 2016 kl 1900, som vanligt i Folkets Hus i Hargshamn. Klubben bjuder på fika.

Motioner ska vara inlämnade senast 31 december 2015. Adress till båtklubben (post och mail) finns under fliken "styrelse" på hemsidan.

-------

Arbetsdag

Lördagen den 19 september var det dags för höstens arbetsdag.

Det var många småsaker som fixades, inte minst rensade ett stort gäng den nya rosrabatten nedanför övre parkeringen. Som vanligt var klubben bra mycket snyggare efter arbetsdagen. Klockan 12 började korvgrillningen. Vädret blev toppen, men tyvärr var det bara ett drygt dussin medlemmar som dök upp. Ett tydligt hösttecken var att Håkan samlade in alla flaggor ...

Håkan - och resten av styrelsen - vill rikta ett stort tack till alla som återkommer gång på gång till arbetsdagarna, och till den medlem som kom för första gången till höstens arbetsdag.

MEN - vi är faktiskt 560 medlemmar, och har 290 båtplatser. Då är det inte acceptabelt att bara 13 medlemmar kommer på en arbetsdag. Klubben är en ideell förening, ingen marina, och verksamheten bygger på att alla hjälper till efter förmåga. Vi vill inte behöva införa arbetsplikt, som en del båtklubbar, men styrelsen och ett litet gäng medlemmar orkar inte med att sköta hela anläggningen. Nu får vi hoppas på bättre uppslutning på vårens arbetsdag! Och om du skulle drabbas av dåligt samvete redan nu, så hör av dig till Håkan eller någon annan i styrelsen, det finns alltid saker som behöver fixas.

-------

Spolplattan

är klar, men är nu stängd för vintern. Reningsverket är förbikopplat inför vintern. Det känns riktigt bra att så många spolat sina båtar på plattan!

-------

2016 års vaktlista

är nu indragen. De som inte skrivit upp sig för någon tid kommer att få en tid tilldelad. Hör av er till vaktchefen Göran i alla ärenden som rör vaktlistan.

-------

BåtMaja

Klubben har sedan förra året en BåtMaja, en manuell station för tömning av båtarnas toatankar. Stationen har samma anslutningsdon som de flesta andra stationer. Det som är lite ovanligt är att pumpningen görs för hand. Det ökar driftsäkerheten, och minskar kostnaderna. Styrelsen för diskussioner med leverantören om att byta till en kraftigare pump.

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan en skur över hamnen vara, om man är 
på rätt ställe ...

Bilden tagen 12 augusti 2014


 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Segelbåt till salu
Klubben säljer en min...
(2015-09-23)

  • Vaktlista för 2016
Vaktlistan för 2016 f...
(2015-07-27)

  • HBK-bladet
Årets HBK-blad, inklu...
(2015-03-05)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen