Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2017-03-28

Verktygsstöld

En medlem har berättat för styrelsen att någon stulit en verktygslåda från hans båt. Båten har legat upptagen och täckt på HBKs område.

Styrelsen vill uppmana alla båtägare som har båtarna upplagda i hamnområdet att kontrollera att inget är stulet från båten. 

Alla bäst är naturligtvis att det inte finns något värdefullt att stjäla på de båtar som ligger upplagda i hamnområdet.

-------

Årsmötet

Ett drygt 20-tal medlemmar kom till årsmötet den 16 februari, som inte bjöd på några överraskningar (annat än att smörgåsen till kaffet var ovanligt matig och god). Förra året kom knappt 40 medlemmar, så det var en kraftig minskning.

Kassören redovisade ekonomin. Klubbens ekonomi är god, och klubben har fått en bra påfyllning i kassan. Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan finns under fliken styrdokument. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Klubben planerar att inom något eller några år köpa en ny (ev. begagnad) traktor, eftersom den gamla börjar bli dålig. Klubben planerar också att lägga i fler ankare och kättingar för att hålla den yttersta bryggan på plats. Dykningar har visat att några kättingar är i dåligt skick. Övriga planerade åtgärder finns i verksamhetsplanen (sist i verksamhetsberättelsen under fliken styrdokument).

-------

Isläget

Idag - tisdagen den 28 mars - är fortfarande merparten av fjärden utanför hamnen isfri, liksom större delen av hamnen. Däremot ligger det is utanför båda ramperna (både den inne i hamnen och den utanför). Det är i dagsläget helt och hållet vinden som bestämmer var det är is.

-------

60-årsjubileum

I år fyller klubben 60 år. Det kommer att firas den 12 augusti, inte som tidigare sagts i samband med Strömmingsfestivalen. Mer information kommer i vår!

-------

BåtMaja

Klubben har sedan förra året en BåtMaja, en station för tömning av båtarnas toatankar. Stationen har samma anslutningsdon som andra stationer. En ny (elektrisk) pump är inköpt och installerad.

Tänk på att inte spola rent vid toatömningen med slangen för dricksvatten (den sitter lite längre bort och ska hållas ren!).

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan en skur över hamnen vara, om man är 
på rätt ställe ...

Bilden tagen 12 augusti 2014


 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Datum 2017
Preliminära datum för...
(2017-03-17)

  • IF-båten såld
IF-båten som annonser...
(2017-03-11)

  • Verksamhetsberättelse
Verksamhetsberättelse...
(2017-02-06)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen