Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2015-03-16

HBK bygger spolplatta

Båtklubben har länge planerat att bygga en spolplatta med tillhörande reningsverk, så att klubbens båtägare kan spola sina båtar utan att det rinner ut giftig färg i vattnet. Nu ska spolplattan bli verklighet! Vi har ansökt hos Länsstyrelsen i Uppsala och fått s.k. LOVA-pengar som täcker merparten av de direkta utgifterna. Spolplattan ska vara klar 31 juli i år, så det är hårt arbete som stundar! Vi ska försöka löpande berätta här hur arbetet går framåt!

Spolplattan ska anläggas mittemot "verkstaden" och traktorgaraget, och tanken är att reningsverket ska få plats i den lilla boden.

Projektet har delfinansierats genom statsstöd till lokala vattenvårdsprojekt förmedlade av Länsstyrelsen i Uppsala.

-----

Fördjupning nedanför kranen

Båtklubben har också fått besked från Länsstyrelsen (dit vi anmält att vi ville fördjupa vattnet nedanför kranen) att vi får göra detta. Vi har anmält att vi tänker ta bort ca 30 cm av bottnen, och lägga massorna på land bortanför den högsta (bortersta) parkeringen. I villkoren för fördjupningen står att den inte får ske april-juni (eftersom grumlingen av vattnet kan orsaka problem för fisken).

I dag (måndagen den 16 mars) påbörjades fördjupningen, med en grävskopa med lång räckvidd som jobbar från land.

Foto: Kurt Hafdell

Så i vår ska ingen båt behöva fastna under kranen, även om det är lågvatten vid sjösättningen!

-----

Båtprylsloppis lördagen den 6 juni

Nationalsdagshelgen ordnar föreningarna i Hargshamn tillsammans Hargshamns Strömmingsfestival. På fredagen blir det öppet hus på de stora företagen (Jaco och hamnen), och på söndag blir det friluftsgudstjänst m.m. På lördagen blir det strömmningsfiske, strömmingsgrillning och mycket, mycket annat.

HBK ordnar under lördagen en "båtprylsloppis" vid HBK-hamnen. Passa på att sälja båtgrejor som du inte längre behöver! Propellrar, kuddar, linor, glas, lanternor, ... Fundera också på vad du behöver till båten - kanske kommer någon annan att sälja det! Mer information kommer.

-------

HBK-bladet

De som fått sina fakturor med e-post har inte fått vårens HBK-blad. Det finns under fliken Arkiv till vänster. Du kan också se det genom att klicka här.

-------

Öppet vatten!

Våren har nu definitivt anlänt till Hargshamn och Hargsviken. Hamnkapten Lasse kan nu sluta bliga från stranden efter öppet vatten, för i helgen försvann de sista isflaken. Nu är det är fritt fram att sjösätta båten från trailern för den som vill ta en tur på fjärden i god tid före påsk. Det är inte så ofta det går redan i slutet av mars. De som är sugna på en tidig vårgädda har nu chansen att pröva fiskelyckan medan de som är sugna på strömming får vänta någon eller några månader till tills det blänkande "silvret" går till.
 
Text: Bengt Bylund

-------

Årsmötet

Årsmöte för Hargshamns båtklubb hölls onsdagen den 11 februari 2015 kl 1900  i Folkets Hus, Hargshamn. Totalt 33 medlemmar kom. Protokollet finns nu upplagt under fliken Styrdokument (se listan till vänster).

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014 och verksamhetsplaner för 2015 finns också upplagda under fliken Styrdokument.

-------

Vårfest

Vårfesten blir lördagen den 30 maj. Hör av dig till någon i styrelsen om du är intresserad av att hjälpa till med förberedelserna.

-------

 

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan en skur över hamnen vara, om man är 
på rätt ställe ...

Bilden tagen 12 augusti 2014


 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • HBK-bladet
Årets HBK-blad, inklu...
(2015-03-05)

  • Årets fakturor
Årets fakturor har nu...
(2015-03-05)

  • Årsmötesprotokoll
Protokollet från årsm...
(2015-02-18)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen