Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2017-02-23

Verktygsstöld

En medlem har berättat för styrelsen att någon stulit en verktygslåda från hans båt. Båten har legat upptagen och täckt på HBKs område.

Styrelsen vill uppmana alla båtägare som har båtarna upplagda i hamnområdet att kontrollera att inget är stulet från båten. 

Alla bäst är naturligtvis att det inte finns något värdefullt att stjäla på de båtar som ligger upplagda i hamnområdet.

-------

Årsmötet

Ett drygt 20-tal medlemmar kom till årsmötet den 16 februari, som inte bjöd på några överraskningar (annat än att smörgåsen till kaffet var ovanligt matig och god). Förra året kom knappt 40 medlemmar, så det var en kraftig minskning.

Kassören redovisade ekonomin. Klubbens ekonomi är god, och klubben har fått en bra påfyllning i kassan. Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan finns under fliken styrdokument. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Klubben planerar att inom något eller några år köpa en ny (ev. begagnad) traktor, eftersom den gamla börjar bli dålig. Klubben planerar också att lägga i fler ankare och kättingar för att hålla den yttersta bryggan på plats. Dykningar har visat att några kättingar är i dåligt skick. Övriga planerade åtgärder finns i verksamhetsplanen (sist i verksamhetsberättelsen under fliken styrdokument).

-------

Isläget

Hela fjärden - och hamnen - är täckt med is. Isen är nu snötäckt. Det varma vädret gör att det rinner ganska mycket vatten ur bäcken längst in i hamnen, så hamnens is är absolut inte att lita på. Bäckens vatten följer land, och har frätt sönder isen närmast land.

Det ligger en båt infrusen i hamnen. Ägaren är kontaktad.

-------

60-årsjubileum

I år fyller klubben 60 år. Det kommer att firas den 12 augusti, inte som tidigare sagts i samband med Strömmingsfestivalen. Mer information kommer i vår!

-------

Oktobergäddan

Lördagen den 29 oktober var det (som vanligt) fisketävlingen "Oktobergäddan". Det var blåsigt och ganska dåligt fiske, men ändå verkade alla deltagare nöjda! HBKs hamn var utgångspunkten för tävlingen. Läs mer på http://teamhgf.se/oktobergäddan.html

-------

Fler bilder från Arbetsdagen

Här kommer några fler bilder från höstens arbetsdag!

Dagens yngsta deltagare ...

Planering ...

Sju snackar, en jobbar ...

Han som jobbar!

Mycket sly skulle köras bort

Gissa vem ...

Ingen ska behöva snubbla.

Korv och hamburgare, en klassiker i sammanhanget.

Två av hundarna.

-------

Arbetsdagen

Lördagen den 24 september var det arbetsdag på HBK. Det kom 28 personer och 4 hundar - så det blev en hel del gjort! Ordförande Håkan var väldigt nöjd. Det fanns som vanligt alla slags uppgifter, och som vanligt var klubben väldigt mycket finare efter arbetsdagen! En del arbetsuppgifter (som att röja mer sly) får vänta tills i vår, vi fyllde i alla fall en stor container...

Den största enskilda uppgiften var att lägga bättre däck på några av bryggorna!

Som vanligt var det en hel del som skulle målas!

Liksom en hel del trädgårdsarbete av olika slag!

Och som vanligt avslutade vi med grillat och fika!

Det regnade aldrig, och på slutet tittade solen fram!

-------

BåtMaja

Klubben har sedan förra året en BåtMaja, en station för tömning av båtarnas toatankar. Stationen har samma anslutningsdon som andra stationer. En ny (elektrisk) pump är inköpt och installerad.

Tänk på att inte spola rent vid toatömningen med slangen för dricksvatten (den sitter lite längre bort och ska hållas ren!).

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan en skur över hamnen vara, om man är 
på rätt ställe ...

Bilden tagen 12 augusti 2014


 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Verksamhetsberättelse
Verksamhetsberättelse...
(2017-02-06)

  • Läs anslagstavlan
Det finns nu två anno...
(2017-02-06)

  • ÅRSMÖTE
Nästa årsmöte är tors...
(2016-10-26)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen