Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2015-09-29

Klubben säljer liten segelbåt

Klubben säljer en mindre segelbåt, en Leisure 22 som fixades iordning förra året. Begärt pris är 14 000 kronor. Båten står mellan nya spolplattan och Jacos område. Om du är intresserad, kontakta någon i styrelsen.

 

 

-------

Arbetsdag

Lördagen den 19 september var det dags för höstens arbetsdag.

Det var många småsaker som fixades, inte minst rensade ett stort gäng den nya rosrabatten nedanför övre parkeringen. Som vanligt var klubben bra mycket snyggare efter arbetsdagen. Klockan 12 började korvgrillningen. Vädret blev toppen, men tyvärr var det bara ett drygt dussin medlemmar som dök upp. Ett tydligt hösttecken var att Håkan samlade in alla flaggor ...

Håkan - och resten av styrelsen - vill rikta ett stort tack till alla som återkommer gång på gång till arbetsdagarna, och till den medlem som kom för första gången till höstens arbetsdag.

MEN - vi är faktiskt 560 medlemmar, och har 290 båtplatser. Då är det inte acceptabelt att bara 13 medlemmar kommer på en arbetsdag. Klubben är en ideell förening, ingen marina, och verksamheten bygger på att alla hjälper till efter förmåga. Vi vill inte behöva införa arbetsplikt, som en del båtklubbar, men styrelsen och ett litet gäng medlemmar orkar inte med att sköta hela anläggningen. Nu får vi hoppas på bättre uppslutning på vårens arbetsdag! Och om du skulle drabbas av dåligt samvete redan nu, så hör av dig till Håkan eller någon annan i styrelsen, det finns alltid saker som behöver fixas.

-------

Spolplattan

är nu i funktion - det är bara att använda den! Men den är bara till för spolning av båtar - den får absolut inte användas för bilar e.d., det är reningsverket inte gjort för. Vad som känns riktigt kul är att så många som tar upp sin båt med trailer passar på att spola av båten på plattan!

-------

Styrelsemöte på Klubbholmen

Senaste styrelsemötet (20 augusti) hölls på Kurts initiativ på Klubbholmen, dit styrelsen åkte med Kurts stora båt. Vädret var fantastiskt, och vi hann med att äta lite tillsammans innan vi åkte hem. Den nya bryggan är verkligen ett lyft. Ordförande Håkan passade på att fylla i texten på skylten som talar om vems klubbholme det är...

-------

2016 års vaktlista

finns nu tillgänglig i klubblokalen - det är bara att anteckna sig för vaktpass under nästa säsong!

-------

BåtMaja

Klubben har sedan förra året en BåtMaja, en manuell station för tömning av båtarnas toatankar. Stationen har samma anslutningsdon som de flesta andra stationer. Det som är lite ovanligt är att pumpningen görs för hand. Det ökar driftsäkerheten, och minskar kostnaderna. Styrelsen för diskussioner med leverantören om att byta till en kraftigare pump.

-------

Dåliga flöten

Flera flöten på bommarna är dåliga. Klubben har köpt in några nya, så hör av dig till någon av hamnkaptenerna om du behöver ett nytt flöte!

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan en skur över hamnen vara, om man är 
på rätt ställe ...

Bilden tagen 12 augusti 2014


 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Segelbåt till salu
Klubben säljer en min...
(2015-09-23)

  • Vaktlista för 2016
Vaktlistan för 2016 f...
(2015-07-27)

  • HBK-bladet
Årets HBK-blad, inklu...
(2015-03-05)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen