Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2018-06-05

Arbets-torsdagar

Är du sugen på att arbeta lite på klubben? Vi återupptar arbets-torsdagarna (det som förr kallades "gubbdagis")! Du behöver inte höra av dig innan. Samling vid 11-12-tiden på torsdagar för fika och en del arbete!

-------

Klubben låst

Det finns nu ett tagglås på bommen vid klubbhuset. Stäng alltid bommen efter dig!

Klubben kommer i fortsättningen normalt hålla bommen vid klubbhuset låst (med det nya tagglåset!). Skälet är den våg av stölder som pågår, där många stölder också gjorts dagtid. Polisen, brandkåren och ambulansen (som självklart alltid måste kunna komma in) är kontaktade. De har inget att invända mot låsningen, och har egna taggar.

Bommen uppe vid infarten kommer att hållas låst (utom vid sjösättningar och annat som kräver att den är öppen). All infart ska annars ske förbi klubbhuset.

Styrelsen är medveten om att låsningen kan vara lite besvärlig för några, men anser ändå att den är viktig. Hör av dig till någon i styrelsen om du har frågor!

-------

Strömmingsfestivalen

Lördagen den 2 juni var det årets strömmingsfestival, till stor del på klubbens område. Ca 120 personer tog chansen att fiska strömming - man fick åka med i någon av de 12 båtar som tog deltagarna till bra strömmingsvatten och instruerade i strömmingsfiske. Förutom de sedvanliga attraktionerna - strömmingstallrikar, ponnyridning m.m. - var brandkåren, ambulansen och polisen på besök med minst en bil var. Sjöräddningen var där med tre olika båtar, och sjöscouterna med en gammal koster. Det var lite lågt vatten och ibland lite svårt att lägga till vid klubbens kaj, men fiskelyckan var hyfsat bra. Vädret fortsatte hela dagen att vara soligt och varmt, med relativt svag vind.

Foto: Kurt Eriksson

-------

Vårens arbetsdag

Lördagen den 26 maj var det arbetsdag på klubben. Det var varmt och soligt, och Håkan räknade till 34 deltagare. Vi blev snabbt klara med det mesta, och två av de nya grillarna användes flitigt (den tredje, den vid nya boden, målades, så den kunde vi inte prova). Extra roligt var att så många unga var med och jobbade. Klubben såg riktigt bra ut efteråt!

Båtklubb??

 

 

Den här grillen kunde vi alltså inte använda

Den här gången var det bara en hund med.

Att vara ordförande i en båtklubb ...

Gräsklippning - som alltid!

Matsignaldags!

Traditionell avslutning!

-------

Stölder häromkring?

Vi har nu fått mer information från polisen, som säger att det varit stölder av växelhus m.m. bland annat från företag i Östhammar. Tidigare har man sagt att man har stulit många motorer i Stockholmsområdet i vinter, och att man nu verkar flytta sig norröver.

Fortsätt att hålla ögonen öppna, ring 112 om ni ser något som verkar "pågående".

Polisen ska försöka bevaka båtklubbarna mer, hälsar de.

-------

Vildsvin på klubbholmen

Vi har i många år haft problem med vildsvin i trädgårdarna i Hargshamn. Nu har grisarna varit på klubbholmen också. Hoppas några kan fixa det värsta på arbetsdagen 26 maj.

Foto: Bengt Bylund

-------

Årsmötet

Årsmötet hölls torsdagen den 15 februari 2018 klockan 1830 i Folkets Hus i Hargshamn. Mötet bjöd inte på några stora överraskningar. Protokollet finns under fliken "Styrdokument".

Klubbens ekonomi är fortsatt god, även om 2017 gick med viss förlust. bl.a. på grund av asfalteringen vid ramperna (den kostade ca 145 000 kr).

Samtliga styrelsemedlemmar som skulle väljas (drygt hälten) omvaldes, inklusive ordföranden Håkan Adebäck.

Mötet beslutade att en årlig "rampavgift" om 200 kr ska tas ut av alla som inte har bryggplats. Undantag kan bl.a. göras för stödjande medlemmar som inte har båt, och medlemmar med bryggplats på annat håll som bara utnyttar klubbens kran. Taggavgiften (engångsavgiften) ska tas bort.

Verksamhetsberättelse för 2017 och förslag till verksamhetsplan för 2018 finns nu upplagda under fliken "Styrdokument".

-------

Nya boden

Klubben har fått en ny bod (en del av gamla hamnkontoret från Hargs Hamn AB) som nu är fixad utvändigt. Även om boden i sig var gratis, blev den totala kostnaden rätt stor (ny vägg, ny dörr, plåtarbeten vid taket, bygglov, transport, grund etc). Allt som allt har vi betalat ca 40000 för den nya boden. Den gamla färgen skrapades bort på arbetsdagen, och boden har fått ny dörr och trappa och målningen är klar. På höstens arbetsdag fick dessutom boden en ny innervägg.

Hela nya ytterväggen (baksidan) är också klar. Stort tack till Dick och Roine som gjorde det mesta av jobbet!

 

Så här såg det ut när dörren satts in. Foto: Håkan Adebäck

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan hamnen vara en sen novemberkväll

Bilden tagen 8 november 2017. Foto Kurt Hafdell.


Klickar du på rutan nedan får du en väderprognos! Klicka på "Byt plats" om du får fel område.

 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Till salu - se anslagstavlan
Liten båt och motorer...
(2018-05-08)

  • Datum 2018
Datum för kranlyft oc...
(2018-04-12)

  • Motorbåten såld
Den motorbåt som anno...
(2017-06-19)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen