Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2017-05-18

Arbetsdag 27 maj

Lördagen den 27 maj är det dags för vårens arbetsdag på klubben. Vi börjar som vanligt kl 10 och håller på så länge det behövs. Dagen brukar avslutas med  att klubben bjuder på grillat (hamburgare) och kaffe. Förutom de vanliga sysslorna (plantering av nya blommor, rensning av ogräs m.m.) är det mycket som ska fixas. Bl.a. ska den "fasta" bryggan längst in anslutas bättre till marken intill.

-------

Ny bod

Klubben har fått en ny bod (gamla hamnkontoret från Hargs Hamn AB)!

-------

Asfaltering vid ramperna ytterligare försenad

Klubbens entreprenör har meddelat att asfalteringen av ramperna etc sker i månadsskiftet maj/juni (exakt datum är inte fastställt än), inte som tidigare sagts i mitten av maj.

Planerna är att ramperna och tillfarterna till ramperna ska asfalteras. Åtminstone en av tillfarterna ska justeras så att lutningen blir mindre. I samband med asfalteringen kommer ramperna att vara avstängda ca ett dygn så att asfalten kan stelna ordentligt. 

Vi återkommer med mer information så snart exakta datum är fastställda!

-------

Draktämjarna

Klubben har köpt tre fågelskrämmor i form av rovfågelsliknande drakar som flyger i vinden. De är fästa vid en kort lina, som i sin tur är fäst vid en stolpe. Avsiken är att förhindra att måsar e.d. häckar inom hamnområdet. Drakarna kommer att flyttas omkring så att inte fåglarna vänjer sig, och i bästa fall också tas ner när vinden är så stark att de riskerar att gå sönder.

-------

Strömmingsfestival

Lördagen den 3 juni är det dags för Hargshamns strömmingsfestival igen. Som vanligt kommer mycket att äga rum kring hamnen, och om vädret inte blir helt hopplöst kommer det som vanligt att finnas en chans att rycka strömming från någon av de båtar som används.

Annnons med detaljer kommer!

Nytt för i år är att Folkets Hus kommer att servera stekt strömming och mos m.m. i tält på spolplattan. Spolplattan kommer troligen att vara "blockerad" hela den helgen.

-------

Datum 2017

Vid senaste styrelsemötet beslutades att följade datum ska gälla för 2017:

Kranlyft:

Sjösättning 3/5, 6/5, 17/5, 27/5 och 7/6

Upptagning 13/9, 16/9, 27/9, 30/9 och 4/10


Arbetsdagar:

Lördagen den 27 maj och lördagen den 23 september.

-------

Verktygsstöld

En medlem har berättat för styrelsen att någon stulit en verktygslåda från hans båt. Båten har legat upptagen och täckt på HBKs område.

Styrelsen vill uppmana alla båtägare som har båtarna upplagda i hamnområdet att kontrollera att inget är stulet från båten. 

Alla bäst är naturligtvis att det inte finns något värdefullt att stjäla på de båtar som ligger upplagda i hamnområdet.

-------

60-årsjubileum

I år fyller klubben 60 år. Det kommer att firas den 12 augusti, troligen med start i hamnen och därefter middag på Folkets Hus. Mer information kommer!

-------

BåtMaja

Klubben har sedan förra året en BåtMaja, en station för tömning av båtarnas toatankar. Stationen har samma anslutningsdon som andra stationer. En ny (elektrisk) pump är inköpt och installerad.

Tänk på att inte spola rent vid toatömningen med slangen för dricksvatten (den sitter lite längre bort och ska hållas ren!).

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan en skur över hamnen vara, om man är 
på rätt ställe ...

Bilden tagen 12 augusti 2014


Klickar du på rutan nedan får du en väderprognos!

 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Motorbåt till salu
En motorbåt med diese...
(2017-05-15)

  • Datum 2017
Datum för arbetsdagar...
(2017-03-17)

  • IF-båten såld
IF-båten som annonser...
(2017-03-11)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen