Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2017-09-11

Höstens arbetsdag

Höstens arbetsdag är lördagen den 23 september. Vi börjar som vanligt vid 10 och slutar med grillning och fika (klubben bjuder).

Förutom de vanliga höstsysslorna (rensning m.m.) och en del småsysslor ska skarven mellan den fasta bryggan och land fyllas och klubbhuset storstädas.

Välkomna!!

-------

Klubbens 60-årsjubileum firat

I år fyller klubben 60 år. I lördags vid 16 samlades många vid Folkets Hus i Hargshamn för välkomstdrink m.m. och klockan 18 var det sedan jubileumsmiddag med allsång och underhållning. Ordförande Håkan var rejält förkyld och kunde inte vara med, så kassören Anders hälsade välkommen!

Ordförande Håkan fick nöja sig med att stå vid klubblokalen och hänvisa gästerna till Folkets Hus (på grund av det osäkra vädret hölls minglet där).

4

Anders Jarmar, kassör, hälsade alla välkomna...

med viss hjälp.

Vi minglade vid Folkets Hus och stämningen var god (liksom fördrinken).

Jubileumsmiddagen hölls i Folkets Hus stora lokal.

Vid middagen sjöng vi allsång med viss hjälp!

Anders J (som också är kassör i Folkets Hus) tackade alla som jobbat med maten och allt annat som gjorde jubileet så trevligt!

-------

Nya boden

Klubben har fått en ny bod (en del av gamla hamnkontoret från Hargs Hamn AB) som nu är fixad utvändigt. Den gamla färgen skrapades bort på arbetsdagen, och boden har fått ny dörr och trappa och målningen är klar.

Hela nya ytterväggen (baksidan) är också klar. Stort tack till Dick och Roine som gjorde det mesta av jobbet!

 

Så här såg det ut när dörren satts in. Foto: Håkan Adebäck

-------

Torsdagsarbetspassen börjar

Varje torsdag från 12 träffas de som har möjlighet på klubben för fika och arbete - det finns alltid något att göra. Träffarna kallades förr ibland "gubbdagis", men det spelar självklart ingen roll om man är man eller kvinna, gammal eller ung... Och man behöver inte dagisplats...

-------

Asfaltering vid ramperna klar

Nu är asfalteringen vid ramperna klar, och alla höga kanter är utjämnade med grus. Styrelsen är mycket nöjd med det noggranna arbete som entreprenören gjort.

Förhoppningen är att det bl.a. ska bli lättare att ta upp båtar om dragbilen är framhjulsdriven.

Foto:Håkan Adebäck och Kurt Hafdell.

 

-------

Brandövning

På vårens arbetsdag var två erfarna brandmän (de hade andra titlar) hos oss på klubben och lät oss öva släckning. Vi fick också se några skrämmande exempel. Båda brandmännen är medlemmar i klubben, men brukar inte åka i röd-gula bilar med blåljus till hamnen i vanliga fall ...

Det som exploderar är en liten, liten gasoltub. Nästan samma effekt - i vart fall en rejäl knall - blev det med sprayburkar (hårspray, raklödder etc).

Så här går det om man försöker släcka brinnande matolja med vatten:

Vattnet blir till ånga, som sprider den brinnande matoljan! Släck med en brandfilt e.d. eller helt enkelt genom att lägga på locket! Varm matolja tänder av sig själv, så vänta tills den svalnat!

Så släcker man en brinnande person! Sparka omkull, och börja sen släcka vid huvudet (för att personen ska få så lite brännskador där som möjligt). Se till att det blir tätt! Har du ingen brandfilt, så ta vad som helst som inte brinner bra.

Brandmännens viktigaste tips var att vara försiktig med gasol (slangarna ska bytas vart tredje år) och bensin (fyll alltid tanken utanför båten, om du har lös tank). Och att ha fungerande pulversläckare och minst en brandfilt - köp gärna billiga prylar, ingen får sälja sånt som inte fungerar! Klubbmedlemmar emellan tipsades om ställen som IKEA, Biltema och Jula.

-------

Draktämjarna

Klubben har köpt tre fågelskrämmor i form av rovfågelsliknande drakar som flyger i vinden. De är fästa vid en kort lina, som i sin tur är fäst vid en stolpe. Avsiken är att förhindra att måsar e.d. häckar inom hamnområdet. Drakarna kommer att flyttas omkring så att inte fåglarna vänjer sig, och i bästa fall också tas ner när vinden är så stark att de riskerar att gå sönder.

-------

Datum 2017

Vid senaste styrelsemötet beslutades att följade datum ska gälla för 2017:

Kranlyft:

Upptagning 13/9, 16/9, 27/9, 30/9 och 4/10


Arbetsdag i höst:

Lördagen den 23 september.

-------

BåtMaja

Klubben har sedan förra året en BåtMaja, en station för tömning av båtarnas toatankar. Stationen har samma anslutningsdon som andra stationer. En ny (elektrisk) pump är inköpt och installerad.

Tänk på att inte spola rent vid toatömningen med slangen för dricksvatten (den sitter lite längre bort och ska hållas ren!).

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan en skur över hamnen vara, om man är 
på rätt ställe ...

Bilden tagen 12 augusti 2014


Klickar du på rutan nedan får du en väderprognos! Klicka på "Byt plats" om du får fel område.

 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Motorbåten såld
Den motorbåt som anno...
(2017-06-19)

  • Motorbåt till salu
En motorbåt med diese...
(2017-05-15)

  • Datum 2017
Datum för arbetsdagar...
(2017-03-17)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen