Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2017-07-06

Nya boden rustas

Klubben har fått en ny bod (gamla hamnkontoret från Hargs Hamn AB), men vi måste själva fixa till den. Den gamla färgen skrapades bort på arbetsdagen, och nu har boden fått ny dörr och målningen är påbörjad!

Boden och dörren är nu målade, och hela nya ytterväggen (baksidan) är klar. Stort tack till Dick och Roine som gjorde det mesta av jobbet!

Bilder kommer!

Foto: Håkan Adebäck

-------

Torsdagsarbetspassen börjar

Varje torsdag från 12 träffas de som har möjlighet på klubben för fika och arbete - det finns alltid något att göra. Träffarna kallades förr ibland "gubbdagis", men det spelar självklart ingen roll om man är man eller kvinna, gammal eller ung... Och man behöver inte dagisplats...

-------

Asfaltering vid ramperna klar

Nu är asfalteringen vid ramperna klar, och alla höga kanter är utjämnade med grus. Styrelsen är mycket nöjd med det noggranna arbete som entreprenören gjort.

Förhoppningen är att det bl.a. ska bli lättare att ta upp båtar om dragbilen är framhjulsdriven.

Foto:Håkan Adebäck och Kurt Hafdell.

 

 

-------

Klubbens 60-årsjubileum

I år fyller klubben 60 år. Det kommer att firas lördagen den 12 augusti. Vi samlas 1600 i hamnen i Skatviken för välkomstdrink m.m. Klockan 1800 är det sedan jubileumsmiddag på Folkets Hus.

Varje medlem får ta med en gäst. Priset är 150 kronor per person, och inkluderar middag (3-rätters meny), ett glas vin, öl eller vatten (påfyllning finns i baren) och levande musik till dansen.

Anmälan senast den 28/7 genom inbetalning till klubbens plusgiro 411614-1. Glöm inte namnet ... Kommer ni två ska båda namnen anges!

Varmt välkomna! Antalet platser är begränsat, och "först till kvarn ..." gäller!

-------

Strömmingsfestivalen

Lördagen den 3 juni mellan 10 och 15 var det dags för årets upplaga av Hargshamns Strömmingsfestival! Vädret var bra - svag vind, mulet och lagom varmt - och det kom mycket folk! Fiskevårdsföreningen hade 9 båtar som tog med intresserade för att rycka strömming, och alla turer var fulltecknade redan kring lunch. Folkets Hus serverade stekt strömming m.m. i ett tält på spolplattan och fika från klubbhuset. Som vanligt var SSRS där med en båt från Öregrund.

-------

Brandövning

På lördagens arbetsdag var två erfarna brandmän (de hade andra titlar) hos oss på klubben och lät oss öva släckning. Vi fick också se några skrämmande exempel. Båda brandmännen är medlemmar i klubben, men brukar inte åka i röd-gula bilar med blåljus till klubben i vanliga fall ...

Det som exploderar är en liten, liten gasoltub. Nästan samma effekt - i vart fall en rejäl knall - blev det med sprayburkar (hårspray, raklödder etc).

Så här går det om man försöker släcka brinnande matolja med vatten:

Vattnet blir till ånga, som sprider den brinnande matoljan! Släck med en brandfilt e.d. eller helt enkelt genom att lägga på locket! Varm matolja tänder av sig själv, så vänta tills den svalnat!

Så släcker man en brinnande person! Sparka omkull, och börja sen släcka vid huvudet (för att personen ska få så lite brännskador där som möjligt). Se till att det blir tätt! Har du ingen brandfilt, så ta vad som helst som inte brinner bra.

Brandmännens viktigaste tips var att vara försiktig med gasol (slangarna ska bytas vart tredje år) och bensin (fyll alltid tanken utanför båten, om du har lös tank). Och att ha fungerande pulversläckare och minst en brandfilt - köp gärna billiga prylar, ingen får sälja sånt som inte fungerar! Klubbmedlemmar emellan tipsades om ställen som IKEA, Biltema och Jula.

-------

Arbetsdagen

Lördagen den 27 maj var det dags för vårens arbetsdag på klubben. Ett tjugotal medlemmar ställde upp, och jobbade såväl med att "vårstäda" klubben som med att påbörja arbetet med vår nya bod!

Det syns att det är en båtklubb!

Den nya boden skulle skrapas - på de väggar som fanns ...

Som vanlig bjöd klubben på grillat och fika!

Även på klubbholmen jobbades det flitigt - här tar man en välbehövlig paus! Foto: Benita Huldén.

-------

Ny bod

Klubben har fått en ny bod (gamla hamnkontoret från Hargs Hamn AB)! En vägg saknas, den får vi bygga själva!

-------

Draktämjarna

Klubben har köpt tre fågelskrämmor i form av rovfågelsliknande drakar som flyger i vinden. De är fästa vid en kort lina, som i sin tur är fäst vid en stolpe. Avsiken är att förhindra att måsar e.d. häckar inom hamnområdet. Drakarna kommer att flyttas omkring så att inte fåglarna vänjer sig, och i bästa fall också tas ner när vinden är så stark att de riskerar att gå sönder.

-------

Datum 2017

Vid senaste styrelsemötet beslutades att följade datum ska gälla för 2017:

Kranlyft:

Sjösättning 3/5, 6/5, 17/5, 27/5 och 7/6

Upptagning 13/9, 16/9, 27/9, 30/9 och 4/10


Arbetsdagar:

Lördagen den 27 maj och lördagen den 23 september.

-------

Verktygsstöld

En medlem har berättat för styrelsen att någon stulit en verktygslåda från hans båt. Båten har legat upptagen och täckt på HBKs område.

Styrelsen vill uppmana alla båtägare som har båtarna upplagda i hamnområdet att kontrollera att inget är stulet från båten. 

Alla bäst är naturligtvis att det inte finns något värdefullt att stjäla på de båtar som ligger upplagda i hamnområdet.

-------

BåtMaja

Klubben har sedan förra året en BåtMaja, en station för tömning av båtarnas toatankar. Stationen har samma anslutningsdon som andra stationer. En ny (elektrisk) pump är inköpt och installerad.

Tänk på att inte spola rent vid toatömningen med slangen för dricksvatten (den sitter lite längre bort och ska hållas ren!).

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan en skur över hamnen vara, om man är 
på rätt ställe ...

Bilden tagen 12 augusti 2014


Klickar du på rutan nedan får du en väderprognos!

 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Motorbåten såld
Den motorbåt som anno...
(2017-06-19)

  • Motorbåt till salu
En motorbåt med diese...
(2017-05-15)

  • Datum 2017
Datum för arbetsdagar...
(2017-03-17)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen