Hargshamns Båtklubb
  
 
 »   Startsidan
 »   Nyheter
 »   Kalender
 »   Styrelse
 »   Styrdokument
 »   Avgifter
 »   Bildarkiv
 »   Blanketter
 »   Arkiv
 »   Länkar
 »   Frågor och Svar
 »   Verksamhet
 »   Anslagstavla
 »   Väder
 »   Besöksfrekvens
 »   Om webbplatsen

 »   Admin
  

Senast uppdaterad 2018-02-17

Årsmötet

Årsmötet hölls torsdagen den 15 februari 2018 klockan 1830 i Folkets Hus i Hargshamn. Mötet bjöd inte på några stora överraskningar. Protokollet är ute för kontroll och kommer att läggas upp så snart det är justerat.

Klubbens ekonomi är fortsatt god, även om 2017 gick med viss förlust. bl.a. på grund av asfalteringarna vid ramperna (den kostade ca 145 000 kr).

Samtliga styrelsemedlemmar som skulle väljas (drygt hälten) omvaldes, inklusive ordföranden Håkan Adebäck.

Mötet beslutade att en årlig "rampavgift" om 200 kr ska tas ut av alla som inte har bryggplats. Undantag kan bl.a. göras för stödjande medlemmar som inte har båt, och medlemmar med bryggplats på annat håll som bara utnyttar klubbens kran. Taggavgiften (engångsavgiften) ska tas bort.

Verksamhetsberättelse för 2017 och förslag till verksamhetsplan för 2018 finns nu upplagda under fliken "Styrdokument".

-------

Vinter i hamnen

Fredag 9 februari ligger ett jämnt snötäcke över all is.

Våren känns långt borta...

Foto (två bilder ovan): Kurt Hafdell

-------

Stölder i området

Det har varit båtrelaterade stölder i Öregrund och Östhammar. Man har stulit en kåpa, flera utombordare och många växelhus. Om det är möjligt, ta hem och lås in det som är stöldbegärligt, hälsar polisen.

-------

Isen

Det ligger is i nästan hela hamnen, och alla båtar är borta. Det är oklart var det varmare vattnet från bäcken rinner, så betrakta hela hamnens is som osäker.

Hela fjärden är täckt av is.

Onsdagen den 8 november låg säsongens troligen första istäcke längst in i hamnviken, strax innanför bäckens utlopp. Isen växte till på natten, för att sen försvinna. Det låg då ett 25-tal båtar fortfarande kvar i vattnet vid bryggorna, men ingen av båtarna frös fast.

-------

Ingen el över vintern

Av säkerhetsskäl (framför allt elsäkerhet och brandsäkerhet) får ingen el vara kopplad till utrustning på båtar som är upplagda på klubbens område.

Är du själv där får du självklart använda el, men som sagt bara när du själv har uppsikt över grejorna.

-------

Vattnet avstängt för vintern

Vattnet till klubben (som bara är sommarvatten) är nu avstängt. Det betyder att toaletten i klubbhuset inte längre kan användas.

Spolplattan är också stängd för säsongen.

-------

Klubben låst

Bl a på inrådan av polisen hålls klubbens bommar låsta från och med nu och tills i vår. Om du måste köra in på området, så finns nyckel i klubblokalen (vilket förutsätter att du har tagg till lokalen). Glöm inte att låsa efter dig. Det kommer snart att finnas tagg-lås (precis som på ramperna) på bommen utanför klubbhuset.

-------

Oktobergäddan

utgick som vanligt från båtklubben - start 0800 och tillbaka senast 1600, allt lördagen den 7 oktober. Klubbens ramper användes. Fiskevårdsföreningen bjöd som vanligt på korv. Läs mer på http://teamhgf.se/oktobergäddan.html

-------

Vaktlista för 2018

Vaktlistan för 2018 låg som vanligt i klubbstugan till och med den 31 oktober. Vaktlistan kommer att gås igenom av vaktchefen och ordföranden. Målet är att utöka bevakningen på hösten.

-------

Höstens arbetsdag

Höstens arbetsdag inföll på lördagen den 23 september. Det var 28 personer som kom! Skarven mellan den fasta bryggan och land fylldes, klubbhuset storstädades, den nya boden fick en vägg och många andra uppgifter blev också gjorda. Som vanligt var klubben mycket snyggare efter arbetsdagen.

Största jobbet var att fylla igen hålet innanför den fasta bryggan.

Nästan klart!

Några jobbade på klubbens bästa utsiktsplats!

Andra fixade blommor.

Eller putsade fönster.

Som vanligt avslutade vi med grillat och fika!

-------

Nya boden

Klubben har fått en ny bod (en del av gamla hamnkontoret från Hargs Hamn AB) som nu är fixad utvändigt. Även om boden i sig var gratis, blev den totala kostnaden rätt stor (ny vägg, ny dörr, plåtarbeten vid taket, bygglov, transport, grund etc). Allt som allt har vi betalat ca 40000 för den nya boden. Den gamla färgen skrapades bort på arbetsdagen, och boden har fått ny dörr och trappa och målningen är klar. På höstens arbetsdag fick dessutom boden en ny innervägg.

Hela nya ytterväggen (baksidan) är också klar. Stort tack till Dick och Roine som gjorde det mesta av jobbet!

 

Så här såg det ut när dörren satts in. Foto: Håkan Adebäck

-------

Miljöpolicy

Styrelsen har beslutat om en miljöpolicy för HBK. Den finns under fliken Styrdokument. Policyn innehåller bland annat en avfallsplan. Det är viktigt att alla medlemmar följer policyn och avfallsplanen.

-------

Till slut: Så här vacker kan hamnen vara en sen novemberkväll

Bilden tagen 8 november 2017. Foto Kurt Hafdell.


Klickar du på rutan nedan får du en väderprognos! Klicka på "Byt plats" om du får fel område.

 

 

Senaste numret av Sjörapporten, Sjöfartsverkets tidning, hittar du alltid här.

 


 

 

 

 

 Nyheter

  • Motorbåten såld
Den motorbåt som anno...
(2017-06-19)

  • Motorbåt till salu
En motorbåt med diese...
(2017-05-15)

  • Datum 2017
Datum för arbetsdagar...
(2017-03-17)


Webbplatsen baserad på: FSY PLUS 2.1
© Wikinggruppen